Havutça; Vahadi toplumunda bir kocanın 5. zevcesi mi olmak istiyor?”

Havutça; Vahadi toplumunda bir kocanın 5. zevcesi mi olmak istiyor?”

Erdek'te temaslarda bulunan CHP Vekili Namık Havutça, Gündemler üzerine yorum yaptı.


Erdek’te temaslarda bulunan CHP Vekili Namık Havutça, Gündemler üzerine yorum yaptı. Havutça Başta Paris’teki terör saldırısı ile başladığı konuşmasında, Yolsuzluklar, Yüce divan, Başbakan Davutoğlu, 1/100.00 lik çevre düzeni planı Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, AKP li bayan vekil Tülay Babuşcu’nun Cumhuriyet yorumu üzerine görüş verdi.

Havutça konuşmasında özellikle Cumhuriyet gazetesi aleyhine, alenen kışkırtmada bulunduğu gerekçesi ile Başbakan hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça Erdek’te yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Türkiye geçen hafta yolsuzlukları konuştu, Türkiye tarihinde değil Avrupa tarihinde en derin, en kapsamlı yolsuzluğun yaşandığı, 4 bakanın hakkındaki iddialar, fezlekeler, ortaya konulan deliller karşısında vicdanlar sustu, AKP içinde komisyonda bulunan 9 vekil Türkiye’de vicdanları sızlattı. Türkiye’nin temiz toplum olmasına, Bir Adalet ve Yargı bağımsızlığının olduğu bir Türkiye olmasına yönelik umutlarını köreltti.”

“ Nasıl köreltti. Yolsuzluklar karşısında iç işleri bakanının para kasaları, Banka genel müdürünün evindeki ayakkabı kutularındaki paralar, bunlar karşısındaki tutumları maalesef düşman yaratarak, paralel devlet, darbe gibi iddialarla sanki böyle bir şeyin kumpas olduğunu öne sürdüler.”

“Kamuoyu şunu merak ediyor. İç işleri bakanının oğlunun evine, MİT emrinde, Emniyet genel müdürlüğü emrinde,  Jandarma istihbarat elinde, onlardan habersiz hangi güç içişleri bakanının oğlunun evine 8 tane para kasası koyuyor.”

“Bunun mantıklı bir açıklaması olur mu? Kim getirdi CIA mi getirdi? Senin Halk Bankasının müdürünün evine ayakkabı kutularının içinde bu paraları MİT ten, Emniyetten habersiz kim koydu?”

“Maalesef Türk halkının zekâsı ile alay edercesine bunun üzerini örtmeye çalışıyorlar. Ben buradan AKP nin içindeki temiz ahlaklı milletvekillerine sesleniyorum. Eğer bu kiri örtmeye kalkarsanız tarih önünde hesap vereceksiniz, sizi mutlaka halkın divanında yargılayacağız.”

“Belki yüce divandan kaçacaksınız ama halkın divanında yargılanacaksınız.” Dedi.

Başbakan halkın arasında kin ve nefret uyandıracak Cumhuriyet gazetesi ve okurlarını açıkça hedef göstererek suç işlemiştir.” 

“ Geçen hafta Paris’te Charlie Hebdo baskını sonrası Avrupa bir kez daha terörle sarsıldı. Maalesef bu terörün kaynağı olarak ta orta doğudan beslenen Müslümanlık adına, İslamiyet adına hareket ettiklerini söyleyen eli kanlı terör örgütleri orayı kana buladılar.”

“Türkiye de de terörü besleyen, IŞID terörünü, El- Kaideyi orta doğudaki silahlı terör örgütlerinin bizzat destekçisi, teşvikçisi Türkiye Hükümeti olduğu ortaya çıktı. MİT belgeleri ortada, daha da acısı Cumhuriyet gazetesi, Charlie Hebdo son sayısının Türkçe bölümünü hiç yorum yapmadan ifade özgürlüğüne, inanç özgürlüğüne destek olmak adına gazete ekinde verdi ve bu ülkenin Başbakan’ı çok açık bir şekilde Cumhuriyet gazetesini hedef göstererek İslami duyarlılığı olan herkesi, Cumhuriyet gazetesi İslamiyet’e saldırıyormuş gibi açıkça hedef göstererek ‘Alçak’ ifadesi ile hakaret etti.”

“Cumhuriyet gazetesinin çalışanlarını, okurlarını hedef gösterdi. Cumhuriyet gazetesi elinde gezen birisi saldırıya uğrarsa bunun sorumlusu Başbakan Davutoğlu’dur.”

“ Açıkça suç işlemiştir. Bende Ankara’da Cumhuriyet Başsavcılığına Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunuyorum, Anayasayı ihlal, halkı suça teşvik ve tahrik etmek suçu işlemiştir.”

“Cumhuriyet gazetesi noktasına, virgülüne dokunmadan dağıttığı bu belgeyi tüm Avrupa ülkeleri ifade özgürlüğü bağlamında kullanıyor. Cumhuriyet gazetesi alçaksa, Avrupa’da bunları destekleyenler de alçak mı? Cumhuriyet Gazetesi sadece Charlie Hebdo dergisini ekte yorumsuz vermiştir. Maalesef çok tehlikeli ülkede birliği, bütünlüğü, beraberliği, sevgiyi, saygıyı, karşılıklı adaleti sağlaması gereken Başbakan çok açık bir şekilde halkın arasında kin ve nefret uyandıracak Cumhuriyet gazetesi ve okurlarını açıkça hedef göstererek suç işlemiştir. Bu çok tehlikeli bir oyundur. Allah korusun Türkiye burada iç savaşa gidebilir.”  

“ Balıkesir CHP nin %10 oyunu arttırıp, 1 milletvekilini 3’e çıkartarak en başarılı olduğumuz illerdendir, bu dönemde de en az 5 milletvekili bekliyoruz. Milletvekili genel seçimlerinde 12 yıllık bu karanlık iktidarı yıkıp halkın iktidarını kurmak hedefi ile yollara çıktık. Erdek’te de çok büyük başarıya imza attık. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Erdek Belediyeyi kazandık, Manyas’ta, 30 yıl aradan sonra seçim kazandık, Bandırma’da 2. Kez üst üste kazandık. Bu nedenle son derece başarılıyız CHP olarak önümüzdeki dönemde de bu başarılarımızı arttıracağımızı düşünüyoruz.”

“Önümüzdeki seçimlerde Balıkesir’de oylarımızı %40 lara, Milletvekili sayımızı 5’e, taşıma hedefimiz var. Önümüzdeki hafta Balıkesir’in sorunları ile ilgili TBMM de genel kurul konuşmam var. Sloganımız “Balıkesir’de 10 da 10 AKP iktidarına son.” Hedefi ile gidiyoruz. Edip Uğur geçende bir basın toplantısında ‘Öyle soru önergesi vermekle Milletvekili olunmaz.’ Diyor. Bana yönelik olarak, Bunlar şuna alışmışlar. Ankara’ya gidiyorlar. Kürsüde bir kere yemin ediyorlar bir daha kürsüde kimse bunları göremez. Balıkesir’in suyumu akmıyor? Edremit’i sel mi başmış? Erdek körfezi kirleniyor mu? Bandırma Körfezi kirleniyor mu? Bunların umurunda değil. 12 yıldan beri AKP iktidar Edip Uğur ’16 yıldır ben milletvekiliyim.’ Diyor.  Balıkesir’de Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Balıkesir’in 60 mahallesinde zehirli su akıyor. Arsenikli su varmış. Günaydın sen daha yenimi fark ettin. 12 yıldır vekilsin. İktidarın vekilisin ve genel başkan yardımcısısın.”

“Gönen’in suyu ile ilgili kaç önerge verdin, Gönen çayında su nerede kirleniyor, neden kirleniyor? Bandırma körfezi neden kirleniyor? Erdek körfezinde ne sorun var? Bakanlar sizin arkadaşlarınız. Bunları halka sordunuz mu? Bunlarla ilgili bir sorumluluk yok.  Milletvekillerinin anayasamıza göre benim görevim ana muhalefet milletvekili olarak Balıkesir’de görülen aksaklıkları, eksiklikleri anayasanın bana verdiği görevle, Ben Erdek körfezini Bakana sormakla yükümlüyüm. Bu benim görevim. 4 yıldan beri 117 kez meclis kürsüsüne çıkmışım. Kendileri 1 defa yemin ettiler. 50 milyon dolar değerindeki SEKA’yı 1. 1 Milyon dolara sattılar. Ben soruyorum. İktidarın Milletvekilisin kime peşkeş çektiniz SEKA’yı.”

“Yine soruyorum Erdek’in karşısında 1/100.000 lik yeni çevre düzeni planı, oradaki 48 bin dönüm alan sanayi olarak işlendi. Bir basın toplantısında diyor ki Edip Uğur; Öyle yerleri 100 bin, 200 bin liraya sattınız. Sonrada çevreci kesildiniz” Diyor.

“Bende sordum Çevre ve Şehircilik Bakanına 2006 yılında buranın sanayi alanı olacağını nereden biliyorlardı? 2006 yılında bu tarlaları kimler aldı? Kimlere peşkeş çekildi? Köylünün elinden ucuza kimler kapattı bu arazileri? Soruyorum. Topu taca atıyor. Edip Uğur…”

“2006 yılında 1/100.000 lik planlar konuşulmuyordu. Kimsenin haberi yoktu. Köylünün haberi yoktu. Kim aldı? Yandaş… Soruyorum Çevre Bakanına önerge veriyorum. ‘Mahremiyet, medeni kanunun mahremiyet ilkesine göre kimlerin aldığını söyleyemeyiz.’ Diyor yazılı cevapta. Bunların hesabını soracağız.”

“Bu ülkede kadın erkek eşitliğini, bu ülkenin çağdaş değerlerini, bu ülkede herkesin inanç ve ibadet özgürlüğünü, Kimse bu ülkede camide namaz kılıyor diye asla hakir görülmedi, üstelik saygı duyuldu. Sanki böyle bir şey varmış gibi toplumda ayrımcılık yaratmak Türkiye’yi kaos’a sürükler, biz hep birlikte Türkiye’de barışın iktidarını istiyoruz. Ülkede ulusal birlik ve bütünlük içinde, gençlerimizin işinin aşının olan bir Türkiye’yi birlikte kuracağız.”

"Balıkesir Milletvekili olarak üzüntülerimi söylemek istiyorum. Atatürk ve Cumhuriyet Türkiye’sinde onun sayesinde milletvekili olmuş bir AKP li bayan milletvekili Cumhuriyetle ilgili “90 yıllık reklam arasından sonra, imparatorluğa dönüş.” Gibi talihsiz bir söz ediyor. Ben o milletvekiline şunu sormak istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyet Devrimleri olmasaydı. Siz bugün Ankara’da Milletvekili olabilecek miydiniz? Bugün Suudi Arabistan’da çarşaflarının arasında yanında erkek olmadan araba kullanamayan, çarşafsız sokağa çıkamayan kadınları gidin görün, gelin ondan sonra Türkiye deki Cumhuriyetin ne olduğunu anlayın. Diye kendisine buradan soruyorum. Sen o Cumhuriyet sayesinde TBMM de Kadını temsil ediyorsun. Çağdaş kadını. Bugün sen sosyal ortamda eczacılık yapıyorsan o dil uzattığın Cumhuriyet sayesindedir. Buradan sırf yeniden milletvekili olabilmek için Padişahına payelik mesajları veriyorsun, ama Balıkesir halkı bunu Cumhuriyete ve devrimlerine yaptığın ihaneti karşılıksız bırakmayacak. Bunun hesabını soracağız. Ne demek 90 yıllık reklam arası? O reklam arasının ne olduğunu, reklamlardan sonra göstereceğiz sana. Vahadi toplumunda bir kocanın 5 zevcesi mi olmak istiyorlar?” dedi.

Milletvekili Namık Havutça CHP Erdek ilçe Başkanlığında yeni göreve getirilen Gençlik kollarını tebrik ettikten sonra Belediye ye geçti.

Havutça’yı Belediye de Başkan Hüseyin Sarı karşıladı. Erdek Belediyesindeki görüşmede Milletvekili, Başkan Hüseyin Sarı, Eski Milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Bazı Meclis üyeleri ve Gençlik kolları hazır bulundu.

Erdek Belediyesindeki görüşmelerde Başkan Sarı’nın Çay bahçeleri, Pazar Meydanı, Hamam ve Sosyal konutların yapımı ve teslimi konuşuldu.




  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı